titel titel

boek eciw

Een cursus in wonderen

Onderstaand een overzicht van de activiteiten die worden aangeboden in het kader van "een cursus in wonderen".

Door op een rubriek te klikken wordt er aanvulllende informatie getoond over de gewenste activiteit.Jaargroep 2020, 10 x maandelijks:Vraag én Antwoord met
Een cursus in wonderen: Verdieping, Verstilling en integratie….

Ditmaal centraal uit Een cursus in wonderen:

 • het Handboek voor Leraren;

En de aanvullingen op Een cursus in wonderen:

 • Psychotherapie: Doel, proces en praktijk;
 • Het lied van het Gebed: Gebed, vergeving, genezing.


Vraag én Antwoord met Een cursus in wonderen

Nu velen van ons de ervaring met het Werkboek en het bijhorende begrip, inzicht en visie uit het Tekstboek hebben opgedaan, is nu de tijd daar om verder te verdiepen, te verstillen en te integreren
Om alles tot één geheel te laten worden. En hoe kan dat nou beter met een ‘’Vraag & Antwoord’’ met Een cursus in wonderen? We laten ons deze jaargang inspireren door het kortste boekwerk van Een cursus in wonderen én de twee aanvullingen hierop, namelijk:

 • het Handboek voor Leraren (met daarin de meest gestelde vragen door cursisten);
 • de aanvullingen op Een cursus in wonderen:
  • Psychotherapie: Doel, proces en praktijk;
  • Het lied van het Gebed: Gebed, vergeving, genezing.

Wat en hoe?

Tijdens deze jaargroep is er volop gelegenheid om met elkaar de nog openstaande vragen te verkennen. We laten ons verrassen door de antwoorden die Een cursus in wonderen hierop heeft. We ontdekken en ervaren steeds meer wat waarheid, liefde en vrede in werkelijkheid betekenen. We (her)ontdekken wat werkelijke vergeving is. En hoe gebed hierbij behulpzaam is. En als je werkzaam bent als adviseur, coach, begeleider of therapeut, verkennen we de vraag ‘’wie in waarheid de therapeut is en wie de client?’’. Het ultieme doel van deze jaargang is om jouw en ieders essentie te ervaren: de staat van onvoorwaardelijke liefde en vrede!

Voor wie?

Ben je toe aan de ervaring van onvoorwaardelijke liefde, vrede en innerlijke vrijheid? Heb je genoeg van voorop lopen? Ben je moe van het vele alleen doen? Heb je zin om te ontdekken hoe je kunt volgen én toch kunt leiden? Wil je dieper gaan en ontdekken wat je tot nu toe voor je bewustzijn verborgen hebt gehouden? Wil je niets achterhouden, alles aan het licht brengen en jezelf totaal laten genezen? Heb je zin om dit avontuur samen aan te gaan? Behoefte om alle vragen te stellen waarop je tot nu toe nog geen antwoord had? Wil je ontdekken hoe je werkelijk behulpzaam kunt zijn?

Kortom, iedereen is welkom! Het doet er niet toe hoe ver je denkt te zijn met Een cursus in wonderen. Iedereen is even ver, want we gaan deze weg samen. Heb je zin om het slotakkoord van Een cursus in wonderen samen te lezen, te ervaren en te beleven? Aangezien het relatief kleine boekwerken betreft, is de studiebelasting laag. En toch, wat ons dit jaar wordt aangeboden is werkelijk niet gering!

Wanneer

Maandelijks behalve juli (10 bijeenkomsten).

Dag:

Zaterdagochtend

Datums 2020:

4 jan, 1 feb, 7 mrt, 4 april, 9 mei, 6 juni, 29 aug, 3 okt, 31 okt, 28 nov.

Tijd:

9 bijeenkomsten van 10.00 – 13.00 uur.

De 10e bijeenkomst is een dagworkshop op 9 mei van 10.00 – 16.30 uur (neem deze dag je eigen lunchpakketje mee, voor soep wordt die dag gezorgd).

Deelnamekosten:

€ 295,00 voor de serie van 10 bijeenkomsten (incl. werkmateriaal, koffie en thee).

Locatie:

Wilhelminalaan 71, 6101 JD, Echt

Begeleiding:

de begeleiding vindt plaats door Peter Winteraeken.

Overige informatie:

 • Neem s.v.p. je eigen exemplaar van het boek 'Een cursus in wonderen' mee naar de bijeenkomsten.
 • Het boek "Een cursus in wonderen" is o.a. te bestellen via www.miraclesincontact.nl
  Een cursus in wonderen (Hardcover; 10e druk; febr 2015; Uitgeverij Ank Hermes: € 65,00;
 • Tussentijds instappen is - in overleg - mogelijk!

Aanmelden en/of meer informatie:

Peter Winteraeken, tel: 0475-484833 | 06-80040175 | peter@peterwinteraeken.nl


aanmelden gastenboek

peter winteraeken

Wat doen we tijdens een Jaargroep "Een cursus in wonderen in praktijk"?


Tijdens deze Jaargroep maak je kennis met de heldere en eenduidige visie van Een cursus in wonderen en met de belangrijkste begrippen daaruit. Bovenal hoe je deze visie praktisch kunt hanteren in het leven van alledag.

Vergeving:

Een cursus in wonderen reikt je hét middel aan om dit te ervaren: ’vergeving’’. Om een doel te bereiken gebruik je een middel, toch? Je wilt vrede en je wilt gelukkig zijn? Is het niet? En nu krijg je dé tip uit Een cursus in wonderen: vergeef en je bent vrij! Vergeving is het middel dat je in staat stelt om gelukkig te leven.

Vergeving van wie of wat? De ander?

Nee, je vergeeft jezelf alle liefdeloze gedachten die je ooit over jezelf of de ander hebt gedacht of nog steeds denkt. Je vergeeft je eigen zelfveroordeling. Eigenlijk doe je maar twee dingen in je leven: oordelen of vergeven. En dat doe je elk moment van de dag. Daarmee kies je in feite voor angst of liefde in jouw leven. Dat zijn namelijk de onmiddellijke gevolgen van je eerdere keuze. En je ervaart altijd de gevolgen van je keuze. Als je kiest voor oordelen ervaar jij pijn, angst, afscheiding, boosheid, en het hele scala aan menselijke emoties. Als je vergeeft ervaar je innerlijke vrede, vrijheid, vreugde, kortom: liefde! Nogmaals het gaat niet om goed of fout. Of dat je schuldig bent als je voor oordelen kiest. Je doet jezelf dan alleen maar pijn. Dat mag wel en het hoeft niet. Je kunt altijd opnieuw en anders kiezen!

De praktijk:

Het leven zelf is ons klaslokaal. De praktijk van alledag biedt ons talloze kansen en oefenmomenten om te (leren) vergeven en te helen. Zodat we niet vast blijven zitten in oude patronen en programmeringen. Patronen en programmeringen die in de weg staan om een eenvoudig gelukkig leven te leiden. Doordat Een cursus in wonderen is opgezet als een ‘’echte cursus’’, - met theorie en praktijkoefeningen - doe je gaandeweg vaardigheden op om liefdevoller en gelukkiger in het leven te staan. En is dat niet wat je werkelijk wilt ervaren? Meer vrede, geluk en liefde in je leven?

Benieuwd hoe?

Welkom bij deze Jaargroep ‘’Een cursus in wonderen in praktijk’’. Hier komen we maandelijks bij elkaar. En ben je welkom om elk vraagstuk dat het leven jou aanreikt in te brengen. We laten dan een eenvoudig licht vanuit Een cursus in wonderen hierover schijnen. En het antwoord is altijd verrassend helder, sprankelend en eenvoudig in zijn aard en toepassing.

Voor wie is deze jaargroep?

Iedereen is welkom! Er is geen vooropleiding nodig, de bereidheid deel te nemen is voldoende. Het gedachtegoed van Een cursus in wonderen staat centraal.

Wanneer?

Seizoen 2019 – 2020: 10 x maandelijks in de periode september 2019 – juni 2020.

Datums Seizoen 2019 – 2020:

26 sept, 24 okt, 21 nov, 19 dec (= jaarlijkse Kerstviering), 23 jan, 20 feb, 19 mrt, 16 april, 14 mei en 18 juni.

Tijd: 20.00 – 22.15 uur.

Investering:

Seizoen 2019 – 2020: € 100,00 voor de serie van 10 bijeenkomsten (€10,00 per bijeenkomst).

Incl. koffie en thee. Later instappen is mogelijk.


Locatie:

Wilhelminalaan 71, 6101 JD, Echt

Begeleiding:

De begeleiding vindt plaats door Peter Winteraeken.

Meer informatie en aanmelden

Peter Winteraeken, tel: 0475-484833 | 06-80040175 | peter@peterwinteraeken.nl

aanmelden reacties
Ben je geïnteresseerd in het rijke gedachtegoed van Een cursus in wonderen? Wil je graag in een rustige omgeving, onder deskundige begeleiding én in groepsverband dit gedachtegoed tot je nemen? Wil je kennismaken met onbevooroordeeld luisteren en delen? Volmaakt leren vertrouwen op je intuïtie? 

Het is buitengewoon inspirerend, verhelderend, verbindend en rustgevend om samen te lezen, te luisteren en te mediteren. Dé kans om dieper kennis te maken met Een cursus in wonderen. Al je levensvragen en kwesties kun je inbrengen en worden daarbij vanuit een ander licht bezien. Je kunt altijd – in overleg - gedurende het seizoen instromen in de leesgroep. Van harte welkom!

 

Voor wie?

Iedereen is welkom! Er is geen vooropleiding nodig, de bereidheid deel te nemen is voldoende. Het gedachtegoed van Een cursus in wonderen staat centraal.

Wanneer: dinsdagochtend

Datums seizoen 2019 - 2020: 10 en 24 sept, 8 en 22 okt, 5 en 19 nov, 3 dec, 7 en 21 jan, 4 en 18 feb, 3,17 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 en 26 mei, 9 en 23 juni.

Deelnamekosten:

Seizoen 2019 – 2020: serie van 20 bijeenkomsten voor € 280,00 (€14,00 per keer). Of 10 bijeenkomsten (10 strippenkaart) voor € 140,00, naar keuze in te zetten in het seizoen 2019 - 2020. 1 x proeflezen á € 14,00 in het seizoen 2019 – 2020 is – in overleg – mogelijk.

Begeleiding

De begeleiding vindt plaats door Peter Winteraeken.

Overige informatie

Het is aan te bevelen in het bezit te zijn van Een cursus in wonderen en dit boek tijdens de leesbijeenkomsten bij je te hebben.

Meer informatie en aanmelden

Peter Winteraeken, tel: 0475-484833 | 06-80040175 | peter@peterwinteraeken.nl


aanmelden reacties
Wat is Een cursus in wonderen?

"Een cursus in wonderen is een complete spirituele leerweg met vele niveaus. Hij verenigt filosofie en psychologie in het Tekstboek met de dagelijkse praktijk in het Werkboek. We leren immers het snelst waar inzicht en ervaring samengaan. De Cursus biedt diepzinnige, vérstrekkende en bijzonder praktische spiritualiteit.
En toch is het zo dat veel mensen er heel lang omheen draaien, allerlei uitvluchten zoeken, afleidingen, excuses. Het boek staat vaak jarenlang werkloos in de kast, daar neergezet ‘voor later, als ik meer tijd heb’ en wordt vervolgens volkomen vergeten.
Iemand met uitstelgedrag zei tegen Willem Glaudemans: dit moet wel een buitengewoon krachtig boek zijn dat ik mij er zo tegen verzet.”
Bron: Ingangen tot Een cursus in wonderen (blz. 63-65) van Willem Glaudemans (2013)


Voor wie?
Voor iedereen die eraan toe is om Een cursus in wonderen niet langer werkloos in de kast te laten staan!
Het ene jaar komen cursisten in een Jaargroep bijeen die het Tekstboek willen doen. Het andere jaar is bestemd voor het Werkboek. Het jaar 2019 staat in het teken van het Tekstboek. Voor iedereen die de prachtige filosofie en diepe transformerende psychologie uit het tekstboek, onder deskundige begeleiding, zich eigen wil maken. Voor iedereen die hierover maandelijks in groepsverband wil uitwisselen. Voor verdere verdieping, verstilling, transformatie en leven vanuit je hart.


Studie investering:
Voor iedereen die bereid is om dagelijks door de week 3 bladzijden uit het Tekstboek te lezen. In het weekend ben je vrij! Zo lees je het hele Tekstboek van 689 bladzijden in één jaar uit.

Wanneer?
maandelijks, behalve juli en augustus (10 bijeenkomsten).
Dag: zaterdagochtend.


Datums 2019
5 jan, 2 feb, 2 mrt, 6 april, 4 mei, 8 juni, 31 aug, 5 okt, 26 okt, 7 dec


Tijd: 10.00 – 13.00 uur.

Deelnamekosten:

€ 200,00 voor de serie van 10 bijeenkomsten (incl. koffie en thee).


Locatie: Wilhelminalaan 71, 6101 JD, ECHT.

Begeleiding

De begeleiding vindt plaats door Peter Winteraeken.


Overige informatie

Neem s.v.p. je eigen exemplaar van het boek 'Een cursus in wonderen' mee naar de bijeenkomsten.
Het boek ‘’Een cursus in wonderen’’ is o.a. te bestellen via www.miraclesincontact.nl:
- Een cursus in wonderen (Hardcover; 10e druk; febr 2015; Uitgeverij Ank Hermes: € 65,00;
Tussentijds instappen is - in overleg - mogelijk!


Meer informatie en aanmelden
Peter Winteraeken, tel: 0475-484833 | 06-80040175 | peter@peterwinteraeken.nl

aanmelden reacties
Wilt U graag meer weten over een cursus in wonderen, klik dan infoop de knop hiernaast voor verdere uitleg en informatie.