titel titel

boek eciw

Een cursus in wonderen

Onderstaand een overzicht van de activiteiten die worden aangeboden in het kader van "een cursus in wonderen".

Door op een rubriek te klikken wordt er aanvulllende informatie getoond over de gewenste activiteit.Jaargroep Een cursus in wonderen: 365 werkboeklessen in 1 jaar!

Over het Werkboek, het kloppend hart van Een cursus in wonderen:

"Een cursus in wonderen is een complete spirituele leerweg met vele niveaus. Hij verenigt filosofie en psychologie in het Tekstboek met de dagelijkse praktijk in het Werkboek. We leren immers het snelst waar inzicht en ervaring samengaan. De Cursus biedt diepzinnige, vérstrekkende en bijzonder praktische spiritualiteit. Misschien wel het grootste geschenk dat we onszelf ooit kunnen geven is het doen van het Werkboek.

Wat kunnen de lessen uit het Werkboek je brengen?

 • allereerst dat je dag anders verloopt, er anders voor je uitziet;
 • je zult gedurende de dag vaker vrede vinden in allerlei situaties;
 • je bent minder veroordelend naar anderen, minder snel geïrriteerd;
 • je gaat anders denken en kijken;
 • je zult een onderstroom van vreugde ervaren;
 • je zult vaker kunnen glimlachen om jezelf en anderen;
 • je zult sneller je ego aan het werk zien om er vervolgens ‘nee, dankjewel’ tegen te zeggen;
 • soms krijg je lichtervaringen, voel je ontroering vanwege een instroom van liefde, wordt je bewustzijn enorm verruimd;
 • soms val je tussen je denken door in intense stilheid of ervaar je diepe verbondenheid met anderen;
 • regelmatig voel je rechtstreekse hulp, is er plotselinge helderheid en inzicht, ervaar je dat je niet alleen bent;
 • uiteindelijk wordt het denken van de Heilige Geest [ jouw Zelf, de Hemel, de Christus ] je gewoonte [ een automatisme, het gaat dus vanzelf !!] in plaats van het denken van het ego [ jouw kwelduivel, de hel ], dat je maar al te goed kent….;
 • met je denken zal je hele wereld veranderen. Je ervaart wonderen.

Dit alles biedt de Cursus jou, en meer. Het belang van het doen van het Werkboek kan dan ook nauwelijks worden overschat.

En toch is het zo dat veel mensen er heel lang omheen draaien, allerlei uitvluchten zoeken, afleidingen, excuses. Het boek staat vaak jarenlang werkloos in de kast, daar neergezet ‘voor later, als ik meer tijd heb’ en wordt vervolgens volkomen vergeten. Iemand met uitstelgedrag zei tegen Willem: dit moet wel een buitengewoon krachtig boek zijn dat ik mij er zo tegen verzet."

Bron: Ingangen tot Een cursus in wonderen (blz. 63-65) van Willem Glaudemans (2013)

Voor wie?

Iedereen die bereid is en eraan toe is om elke dag praktisch te oefenen met de werkboeklessen uit Een cursus in wonderen. Er is geen vooropleiding nodig, de bereidheid deel te nemen is voldoende. Het gedachtegoed van het werkboek van Een cursus in wonderen staat centraal.

Wanneer

maandelijks behalve juli (11 bijeenkomsten).

Dag:

zaterdagochtend

Datums 2018::
27 jan, 24 feb, 24 mrt, 28 april, 26 mei, 30 juni, 25 aug, 29 sept, 20 okt, 24 nov, 22 dec

Tijd: 10.00 – 13.00 uur.

Deelnamekosten:
2018:
€ 175,00 voor de serie van 11 bijeenkomsten.
Inclusief koffie en thee.

Locatie:

Wilhelminalaan 71, 6101 JD, Echt

Begeleiding:

de begeleiding vindt plaats door Peter Winteraeken.
Tussentijds instappen is - in overleg - mogelijk!

Overige informatie

Neem s.v.p. je eigen exemplaar van het boek 'Een cursus in wonderen' mee naar de bijeenkomsten.
Aanbevelenswaardig zijn de ‘’toelichtingen op het werkboek van Een cursus in wonderen’’, vertaling van ‘’A Workbook Companion’’, van Allen Watson, Robert Perry, en vertaald door: Elly Clabbers.

Het boek ‘’Een cursus in wonderen’’ en de aan te bevelen ‘’toelichtingen op het werkboek’’ zijn te bestellen via www.miraclesincontact.nl:

 • Een cursus in wonderen (Hardcover; 10e druk; febr 2015; Uitgeverij Ank Hermes:
  € 65,00;
 • Toelichtingen op het werkboek, Watson en Perry: 7-delige serie € 49.95. Losse delen kosten: € 9.95 per stuk.
  De toelichtingen op het werkboek zijn ook bij mij verkrijgbaar c.q. te bestellen.
Meer informatie en aanmelden:

Peter Winteraeken, tel: 0475-484833 | 06-80040175 | peter@peterwinteraeken.nl


aanmelden gastenboek

peter winteraeken

Wat doen we tijdens een Jaargroep ‘’Een cursus in wonderen in praktijk’’?


Tijdens deze Jaargroep maak je kennis met de heldere en eenduidige visie van Een cursus in wonderen en met de belangrijkste begrippen daaruit. Bovenal hoe je deze visie praktisch kunt hanteren in het leven van alledag.

Vergeving:

Een cursus in wonderen reikt je hét middel aan om dit te ervaren: ’vergeving’’. Om een doel te bereiken gebruik je een middel, toch? Je wilt vrede en je wilt gelukkig zijn? Is het niet? En nu krijg je dé tip uit Een cursus in wonderen: vergeef en je bent vrij! Vergeving is het middel dat je in staat stelt om gelukkig te leven.

Vergeving van wie of wat? De ander?

Nee, je vergeeft jezelf alle liefdeloze gedachten die je ooit over jezelf of de ander hebt gedacht of nog steeds denkt. Je vergeeft je eigen zelfveroordeling. Eigenlijk doe je maar twee dingen in je leven: oordelen of vergeven. En dat doe je elk moment van de dag. Daarmee kies je in feite voor angst of liefde in jouw leven. Dat zijn namelijk de onmiddellijke gevolgen van je eerdere keuze. En je ervaart altijd de gevolgen van je keuze. Als je kiest voor oordelen ervaar jij pijn, angst, afscheiding, boosheid, en het hele scala aan menselijke emoties. Als je vergeeft ervaar je innerlijke vrede, vrijheid, vreugde, kortom: liefde! Nogmaals het gaat niet om goed of fout. Of dat je schuldig bent als je voor oordelen kiest. Je doet jezelf dan alleen maar pijn. Dat mag wel en het hoeft niet. Je kunt altijd opnieuw en anders kiezen!

De praktijk:

Het leven zelf is ons klaslokaal. De praktijk van alledag biedt ons talloze kansen en oefenmomenten om te (leren) vergeven en te helen. Zodat we niet vast blijven zitten in oude patronen en programmeringen. Patronen en programmeringen die in de weg staan om een eenvoudig gelukkig leven te leiden. Doordat Een cursus in wonderen is opgezet als een ‘’echte cursus’’, - met theorie en praktijkoefeningen - doe je gaandeweg vaardigheden op om liefdevoller en gelukkiger in het leven te staan. En is dat niet wat je werkelijk wilt ervaren? Meer vrede, geluk en liefde in je leven?

Benieuwd hoe?

Welkom bij deze Jaargroep ‘’Een cursus in wonderen in praktijk’’. Hier komen we maandelijks bij elkaar. En ben je welkom om elk vraagstuk dat het leven jou aanreikt in te brengen. We laten dan een eenvoudig licht vanuit Een cursus in wonderen hierover schijnen. En het antwoord is altijd verrassend helder, sprankelend en eenvoudig in zijn aard en toepassing.

Voor wie is deze jaargroep?

Iedereen is welkom! Er is geen vooropleiding nodig, de bereidheid deel te nemen is voldoende. Het gedachtegoed van Een cursus in wonderen staat centraal.

Wanneer:

6 x maandelijks in de periode januari – juni 2019.

Dag:

Donderdagavond

Datums: 1e helft 2019:

17 jan, 14 feb, 14 mrt, 18 april, 16 mei, 13 juni,

Tijd:

20.00 – 22.15 uur.

Investering:

€ 10,00 per bijeenkomst. € 60,00 voor de serie van 6. Incl. koffie en thee. Later instappen is mogelijk.

Locatie:

Wilhelminalaan 71, 6101 JD, Echt

Begeleiding:

De begeleiding vindt plaats door Peter Winteraeken.

Meer informatie en aanmelden

Peter Winteraeken, tel: 0475-484833 | 06-80040175 | peter@peterwinteraeken.nl

aanmelden reacties
Ben je geïnteresseerd in het rijke gedachtegoed van Een cursus in wonderen? Wil je graag in een rustige omgeving, onder deskundige begeleiding én in groepsverband dit gedachtegoed tot je nemen? Wil je kennismaken met onbevooroordeeld luisteren en delen? Volmaakt leren vertrouwen op je intuïtie? 

Het is buitengewoon inspirerend, verhelderend, verbindend en rustgevend om samen te lezen, te luisteren en te mediteren. Dé kans om dieper kennis te maken met Een cursus in wonderen. Al je levensvragen en kwesties kun je inbrengen en worden daarbij vanuit een ander licht bezien. Je kunt altijd – in overleg - gedurende het seizoen instromen in de leesgroep. Van harte welkom!

 

Voor wie?
Iedereen is welkom! Er is geen vooropleiding nodig, de bereidheid deel te nemen is voldoende. Het gedachtegoed van Een cursus in wonderen staat centraal.


Wanneer?
Dag:
dinsdagochtend, eens per veertien dagen.


Datums

2e helft 2018: 11 en 25 sept, 9 en 23 okt, 6 nov, en 18 dec;

1e helft 2019: 8, 15 en 29 jan, 12 en 26 feb, 12 en 26 mrt, 9 en 23 april, 7 en 21 mei, 4 en 18 juni, 2 juli.Tijd: 10.00 – 12.30 uur. Vanaf 9.45 uur ben je welkom.


Locatie: Wilhelminalaan 71, 6101 JD, ECHT.

Deelnamekosten:

Seizoen 2018 – 2019: serie van 20 bijeenkomsten ä € 13,00 voor € 260,00.
Kosten zijn naar rato bij latere deelname in het seizoen.
Of 10 bijeenkomsten (10-strippenkaart) á € 130,00, naar keuze in te zetten in dit seizoen.
1 x proeflezen á € 13,00 is – in overleg - mogelijk.
Inclusief koffie en thee.


Begeleiding
De begeleiding vindt plaats door Peter Winteraeken.

Overige informatie
Het is aan te bevelen in het bezit te zijn van Een cursus in wonderen en dit boek tijdens de leesbijeenkomsten bij je te hebben.

Meer informatie en aanmelden

Peter Winteraeken, tel: 0475-484833 | 06-80040175 | peter@peterwinteraeken.nl

aanmelden reacties
Wat is Een cursus in wonderen?

"Een cursus in wonderen is een complete spirituele leerweg met vele niveaus. Hij verenigt filosofie en psychologie in het Tekstboek met de dagelijkse praktijk in het Werkboek. We leren immers het snelst waar inzicht en ervaring samengaan. De Cursus biedt diepzinnige, vérstrekkende en bijzonder praktische spiritualiteit.
En toch is het zo dat veel mensen er heel lang omheen draaien, allerlei uitvluchten zoeken, afleidingen, excuses. Het boek staat vaak jarenlang werkloos in de kast, daar neergezet ‘voor later, als ik meer tijd heb’ en wordt vervolgens volkomen vergeten.
Iemand met uitstelgedrag zei tegen Willem Glaudemans: dit moet wel een buitengewoon krachtig boek zijn dat ik mij er zo tegen verzet.”
Bron: Ingangen tot Een cursus in wonderen (blz. 63-65) van Willem Glaudemans (2013)


Voor wie?
Voor iedereen die eraan toe is om Een cursus in wonderen niet langer werkloos in de kast te laten staan!
Het ene jaar komen cursisten in een Jaargroep bijeen die het Tekstboek willen doen. Het andere jaar is bestemd voor het Werkboek. Het jaar 2019 staat in het teken van het Tekstboek. Voor iedereen die de prachtige filosofie en diepe transformerende psychologie uit het tekstboek, onder deskundige begeleiding, zich eigen wil maken. Voor iedereen die hierover maandelijks in groepsverband wil uitwisselen. Voor verdere verdieping, verstilling, transformatie en leven vanuit je hart.


Studie investering:
Voor iedereen die bereid is om dagelijks door de week 3 bladzijden uit het Tekstboek te lezen. In het weekend ben je vrij! Zo lees je het hele Tekstboek van 689 bladzijden in één jaar uit.

Wanneer?
maandelijks, behalve juli en augustus (10 bijeenkomsten).
Dag: zaterdagochtend.


Datums 2019
5 jan, 2 feb, 2 mrt, 6 april, 4 mei, 8 juni, 7 sept, 5 okt, 2 nov, 7 dec


Tijd: 10.00 – 13.00 uur.

Deelnamekosten:

€ 200,00 voor de serie van 10 bijeenkomsten (incl. koffie en thee).


Locatie: Wilhelminalaan 71, 6101 JD, ECHT.

Begeleiding

De begeleiding vindt plaats door Peter Winteraeken.


Overige informatie

Neem s.v.p. je eigen exemplaar van het boek 'Een cursus in wonderen' mee naar de bijeenkomsten.
Het boek ‘’Een cursus in wonderen’’ is o.a. te bestellen via www.miraclesincontact.nl:
- Een cursus in wonderen (Hardcover; 10e druk; febr 2015; Uitgeverij Ank Hermes: € 65,00;
Tussentijds instappen is - in overleg - mogelijk!


Meer informatie en aanmelden
Peter Winteraeken, tel: 0475-484833 | 06-80040175 | peter@peterwinteraeken.nl

aanmelden reacties
peter winteraeken De oefen- en studiegroep 'Een cursus in wonderen in praktijk' is een doorlopende groep. Met als focus: praktijk!

Een avond begint meestal met een stil moment of meditatie. Vervolgens lezen we een inspirerende paragraaf uit Een cursus in wonderen. Deze inleiding vormt de leidraad bij de nadere uitwisseling en reflectie in de groep. Alle vragen, kwesties en elke vorm van onvrede zijn welkom. En .......je kunt altijd - in overleg - gedurende het seizoen instromen. Welkom!

Voor wie? Iedereen is welkom! Er is geen vooropleiding nodig, de bereidheid deel te nemen is voldoende. Het gedachtegoed van Een cursus in wonderen staat centraal.

Wanneer? Donderdagavond, eens per veertien dagen.
Datums:
2e helft 2018: 30 aug, 13 en 27 sept, 11 en 25 okt, 8 nov, 3 dec ( Let op = Ma) en 20 dec (= Kerstviering!).

Tijd: 20.00 – 22.15 uur.

Locatie: Wilhelminalaan 71, 6101 JD, Echt

Kosten: donatie (richtbedrag € 7,50) Inclusief koffie en thee.
1 x proefdeelname en later instromen is - in overleg - mogelijk!

Begeleiding De begeleiding vindt plaats door Peter Winteraeken.

Overige informatie Het is handig als je in het bezit bent van het boek 'Een cursus in wonderen', echter dit is niet noodzakelijk. Het boek is te bestellen bij iedere goede boekhandel in de regio of via www.miraclesincontact.nl: Een cursus in wonderen (Hardcover; 10e druk; febr 2015; Uitgeverij Ank Hermes: € 65,00

Meer informatie en aanmelden Peter Winteraeken, tel: 0475-484833 | 06-80040175 |peter@peterwinteraeken.nl

aanmelden reacties
Wilt U graag meer weten over een cursus in wonderen, klik dan infoop de knop hiernaast voor verdere uitleg en informatie.